Men snart så kanske...

Många undrar vad som händer. Orkar. Inte. Blogga. Just. Nu.
LEDIG.

Fredagstipset

Jahaja. Kontorsråttan vaknar upp efter en saftig skinkkoma lagom till leveransen av årets sista Fredagstips. Enjoy. Tut tut.Hälsning från Råtthålet

GOD JUL!

önskar

Kontorsråttan, Husmusen & Pungråttan


Sista minuten

Okej. Måndag innan jul och en så väldigt lååångtråååkig dag på jobbet idag. Inte många själar i Kommunhusets korridorer. Kontorsråttan passade därför på att casha ut lite nytt kontorsmateriel från det allmäna materielförrådet. Utifall att julklapparna uteblir detta år.

Att strosa runt och välja pennor och plastmappar är lite som att få shoppa på arbetstid, med den sköna skillnaden att det är någon annan som betalar. Som att äta chokladpraliner med extra god och krämig fyllning i mitten. Valde efter lång stunds letande en extra kulspetspenna, en blå totalt onödig. Ett nytt skrivbordsunderlägg, vinrött i konstläder (är lite trött på mitt gröna). Och slutligen en pikétröja med kommunens logga. Som julklapp till farbror Ingemar. Kontorsråttan vältrar sig. I lyx lyx lyx.


Nu bara en halv arbetsdag kvar innan...

Om meningen

Husmusen filosoferar:

- To blogg or not to blogg. That is the question.

Kontorsråttan har vunnit...

...ett underbart pris av fantastiska Fröken Sparsmart!
Har du ångest över all julklappar du inte har hunnit köpa? Don´t worry - besök Frökens Sparsmarts finfina blogg där du hittar massor av billiga och snabba julklappstips!


Kontorsråttan lämnar priset vidare till Aenigma!
Med motiveringen: Ljuset i mörkret, sylten på filen, vallan på skidan och knäcken på godisbordet - Aenigma lämnar ingen oberörd.


Fredagstipset

Okej. Det börjar bli dags att jobba igång lite julstämning hemma i råtthålet, så här kommer Kontorsråttans absoluta favoritjulstämningshöjare. Självklart serverad till en flaska rödtjutsglögg. Så stark som möjligt.
Lycka till med nedtrappningen och en fröjdefull fredagkväll!


ninaninaninana ninaninaninana

Snart kommer löningen och tillsammans med den månadens Personalblad som ett säkert brev på posten. Själva lönebeskedet bjuder sällan på några större överraskningar. Men hmm, undrar vilka boktips som kommer att levereras av kommunens biblioteksanställda denna gång?

Allvarligt talat kära kära personalbladsredaktör. Året är 2008. Vill Råttorna verkligen ha boktips hittas dom med större säkerhet någon annanstans. Som på Kommunhusbloggen till exempel. Här man kan få lite mer personliga boktips.Till Arkivarien:
Då blev du tyst • av Christa von Bernuth (Pocket)

Till Kommunchefen:
Bli chef över ditt eget liv - 52 lysande idéer om hur du lever som du vill • av Jackee Holder  (Pocket)

Till 1:e vice ordförande:
Livet på samhällets botten: världsbilden som skapar underklassen • av Theodore Dalrymple (Inbunden)

Till Växelpersonalen:
Servicekompassen: framgångsfaktorer för service i mästarklass • av Kenth Åkerman  (Inbunden)

Till Socialsekreteraren:

Gud finns nog inte • av Patrik Lindenfors  (Inbunden)

Till IT-avdelningen:
Datakörkortet modul 1, Allmän IT (Häftad)

Till Kontorsråttan:
Uppåt!: så livar du upp din arbetsplats och uppnår häpnadsväckande resultat  • av Harry Paul (Inbunden)

Till Räddningschefen:
Rostad på kärlekens grill • av Louise Rennison  (Kartonnage)

Till Kontorsvaktmästaren:
Jag kan köra alla bilar • av Karin Nyman (Kartonage)

Till Miljöstrategen:
Cykla, panta och rädda en isbjörn • av Jörn Spolander (Häftad)

Till Bygginspektörerna:
Byggare Bob: kul på byggplatsen (Häftad)

Till Kafeterian:
Två cigg och en kopp kaffe • av Anne Wibble (Inbunden)

Till Ekonomen:
Fixa pengar: annars... • av Lena Lilleste (Kartonage)

Till Planingenjören:
Inte perfekt men fri och lycklig • av Christopher André  (Inbunden)


Trevlig läsning önskar Kontorsråttan!


Lika som bär 11

Kontorsråttan börjar bli lite avundsjuk på allt kändisskap som följer tillsammans med en Lika som bär-betraktelse, och vill inte vara sämre själv. Så därför tillägnas dagens Lika som bär: Kontorsråttan herself!

En sann djurvän den där lilla sötnosen. Trivs bäst under de kalla mörka vintermånaderna, då hon kan gömma sig från påträngande uppmärksamhet. Stadgad, men ändå ständigt på jakt kan Kontorsråttan emellanåt iakttas på de trendiga barerna i grannbyn. Kommunhusets egen lilla Brigitte.
Favoriträtt: Dubbel Calzone utan skinka.Kontorsråttan - Brigitte Bardot

EFTERLYSNING

(Inskickad)

Du som satt bredvid på senaste
Kommunfullmäktige. Min favoritpenna
försvann lika snabbt som du. Varför?
Vi behöver jobba på vår kommunikation. 

Svar till: (s)läng pennhelvetet

En timmes sovmorgon ger effektivare anställda

Det vanligaste argumentet för att arbetsdagen ska börja tidigt är att effektiviteten är på topp under morgontimmarna. När en anställd kommer tidigt till arbetet får den mycket gjort. Tidig tid är både bättre och finare än sen tid. Det finns idéer om att en senareläggning av arbetstiden är till nackdel för arbetsgivaren. Argumentet mot en senareläggning är ofta "då skulle de anställda bara lägga sig en timme senare". Produktionen skulle bli lidande. Det blir som i ett ekorrhjul.

Kontorsråttan har lyckligtvis kommit över en färsk undersökning som omkullkastar det gamla förlegade ordspråket "Morgonstund har guld i mund". Motsatsen bevisas nu i en stor och omfattande amerikansk undersökning.

I denna studie har man undersökt 10 000 offentligt anställda mellan 18 och 65 år. Bland de anställda lades arbetstiderna om så att de anställda fick börja en timme senare. Andelen anställda som fick åtta timmars sömn ökade från 12 till 62 procent. Forskarna kunde också se att produktiviteten bland de anställda höjdes med över 50 %. Studien kommer att publiceras i januarinumret av den ansedda tidskriften Journal of the Big Sleep.


Den kände norske effektivitetsforskaren Børje Senere bedömer det högst sannolikt att vi skulle uppnå lika goda effekter i Sverige med en senareläggning av arbetstiden. - Kommunhusanställda är den absolut tröttaste gruppen ni har i ert land, säger han till Kommunhusbloggen. 

Varför chansa? I morgon flexar Kontorsråttan in kl. 08.43.


Veckans profil

För att lättare veta vem vi hälsar på föreslår Kontorsråttan att vi gör som Bollnäs kommun och utser Veckans profil.


Skicka genast förslag till kommunhuset@hotmail.com eller lämna kommentar nedan. Nu! NU!

Tisdag kl. 07.43

En vecka innan julledigheten börjar.


To say hello or not to

Kära läsare. Mycket intressant diskussion nedan om att hälsa eller inte hälsa.

Personligen tycker Kontorsråttan att det är trevligt att bli hälsad på, antingen muntligen eller med en liten nick och ett leende. Detta förutsatt att ögonkontakt har uppstått; naturligt eller uppsökande. Alternativt att det är en person som det rentav vore oartigt att bara passera utan att hälsa på. I vissa fall känna det dock ansträngt att väcka personens uppmärksamhet genom ett högt hej. Det kan vara en fin avvägning.

Men: hellre ett hej för mycket än för lite. Det sårar ingen. Hursom - låt diskussionen leva! Hej hej.

Lika som bär 10

När Kommunens 1:e vice ordförande besöker Kommunhuset infinner det sig en känsla av exclusivitet och det där lilla extra. Som om allt är möjligt att ordna. Oavsett om vår vice befinner sig i Kommunstyrelsen eller på Extrainsatt Budgetmöte är din beställning bara några knapptryckningar bort på mobiltelefonen. Alltid till din tjänst den där Ken.

Finns han verkligen på riktigt undrar Kontorsråttan. Eller bara i fantasin? Det sägs att han planerar att trappa ned i sina politiska åtaganden. Undrar hur ofta vi får se honom då i Kommunhuset? Tja, med lite tur kanske lagom till sommarsemestern. Snyft snyft.
Favoritgosedjur: Nallen


1:e vice ordförande - Ken

To comment or not to

Kommentarer utgör själva kärnan av en blogg. En blogg utan kommentarer är som ett arkiv utan mötesprotokoll som Husmusen brukar säga. Tomt och meningslöst.

Vissa kommentarer tål att lyftas fram lite extra.

Postat av: Medborgaren
Har kommunen tecknat kollektivavtal med aktuell Lucia? Har ni upphandlat denna tjänst enligt LOU? Har ni tillstånd till allt detta - glöggservering, pepparkakor och allt annat gott? Betalar ni STIM-pengar för detta evenamang? Och hur blir det med tomten? Kommer ni lägga beslag på honom också? Jag är inte avundsjuk men vill att det ska vara rättvist!

2008-12-12 @ 09:24:22


Postat av: Inga
Kommentar till "Medborgarens" kommentar:

Jag tar starkt avstånd från att kommunhuset ska lägga beslag på tomten. "Medborgaren" ska vara väl medveten om att tomten är en representant för socialismen och att det inte råder någon som helst socialism inom kommunhuset. En sådan figur med kommunistskägg och klädd i röda kläder skulle vara en otänkbar tanke i dagens situation. Att dela ut julklappar utan krav på motprestation är ett tydligt tecken på kommunalt socialistflum.
Jag vill istället att styrande politiker upprättar ett kommunalt projekt där vi med omedelbar verkan avskaffar tomten och ersätter denna med projektet "Medborgerlig fostran".
Den kommunala sfären måste vara ett föredöme för våra unga män och kvinnor. En obligatorisk samhällstjänst på ett år, inom projektet "Medborgerlig fostran" för alla unga är ett bättre förslag än ett tomtebesök. Ett sådant år skulle höja barnens, och även "Medborgarens", nivå i fråga om social och moralisk fostran. Då skulle det inte finnas något behov av en tomte.

2008-12-12 @ 12:09:27


Äntligen

Det här kom i veckan.
(Några dagars old news, men Kontorsråttan vaknade nyss...)

Tips till the Arbetsgivare: kanske dags att göra något åt det där sterila VIP-rummet? Annars kan Kontorsråttan förstås tänka sig en sån här på sitt kontor:(och i VIP-rummet, så man får sova ifred.)

Fredagstipset

Fredag igen i den kommunala dekadensens högborg. Här serveras ikväll räkcocktail, Flygande Jakob och såklart rödtjut av bästa årgång.

Idolfinal i soffan? Ja kanske. Men visst hade vi det roligare på sextiotalet? Så hippt och glatt liksom. Skål och trevlig fredagkväll på er!Husmusen redo

Ämne: Luciafirande 
Skrivbord • Mailbox • Luciafirande


Från: Katjakaj  onsdag, december 10, 2008 7:31 fm +0100
Ärende: Luciafirande 
Till: ml kommunhuspersonal


På fredag är det  luciafirandet i cafeterian. Klockan 09.30 kommer lucia att besöka kommunhuset. I samband med detta serveras också glögg, pepparkakor och kanske något annnat gott.


Välkomna!

Kanske något annat gott...
Smörgåstårta skulle sitta fint säger Husmusen innan han trippar iväg till Kommunhuset. Husmusen är så hungrig tänker jag.


Veckans kaffemugg

vecka femtio går till Kommunhusets fantastiska lokalvårdare!
Trogna och trevliga. Tisdag som torsdag. Och på fredagar rensar dom till och med bort våra gamla mögliga matlådor och sura filpaket ur kylskåpet. Tapperhetsmedalj borde dom ha. En riktigt fet med mycket blingbling.Veckans häftklammer i fingret

till den äckliga Bajsråtta som lämnar fartränder [no. 1] efter sig i Kommunhustoaletterna. Att tömma tarmen är naturligt men

använd:

eller vänta med spillningen till du är hemma i ditt råtthål. Tack! TACK!kommunhuset@hotmail.com

Postat av: svartråttan

Är ni säker på det, att ni jobbar här, en del är bara på besök och en del praktiserar och kanske det rent av är några som bara springer här. Vem vet då alla är dåliga på att tala om när vi har fått ny personal/praktikanter i huset


2008-12-09 @ 13:22:38
Svar kommentar:
Kära svartråttan. Vi gör så här. Alla nyanställda och praktikanter mailar sin bästa semester- alt. studiobild till
kommunhuset@hotmail.com
för publicering på aktuell blogg.
Onödigt spring i Kommunhuset vill vi inte ha.


Vad skönt. Då har vi löst den frågan.

Rap

prinskorvskinkaägghalvorkaviarsenaprödbetssalladsillbriekalvsyltaleverpastej
gurkatunnbrödostmimosajulmustsmörvörtbrödröktkorvvindruvorknäcke
åretsjulfikapåKommunhusetavklarad
redan?En kreativ arbetsmiljö får inspirationen att flöda

Något vi känner till väl på Kommunhuset. Varje dag.Jan Stenmark

Lika som bär 9

Fullt upp har han haft den senaste tiden. Räknat och räknat. Plussat och dragit ifrån. Nils Poppe - en av Kommunhusets skarpaste ekonomer.
Har till största delen en klanderfri bakgrund, trots den senaste fadäsen då han föll för trycket och förfalskade en uppsättning Springsteen-biljetter. Men vi förlåter honom, det gör vi. För han håller oss Kontorsråtter på så gott humör den där Poppe. Och stilig i kavaj är han också - ohlala!
Favoritdesigner: FoppaEkonomen - Nils Poppe

EFTERLYSNING

(Inskickad)


Jag önskar att få sätta på.
Ej dator.

Svar till: Snälla?

Fredagstipset

Ok here we go!

(OBS! Go easy on rödtjutet om du får för dig att testa själv hemma.)Veckans kaffemugg

Fredag morgon och 80% av Kommunhusets arbetsvecka avklarad. Det firar vi med att utse Veckans Kaffemugg som idag tilldelas:

Nämndsekreteraren. För sitt aldrig sviktande nit. Keep on.
Psst

Fredag imorgon. På med finskorna. fin-skorna.

Om dammråttor

Husmusen motionerar:MOTION TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE I VÅR KOMMUN


Som enkel medborgare vill jag härmed inlämna en motion för att gynna tillväxten i vår kommun. Jag förslår införande av ett s k Städbidrag. Detta Städbidrag ska ge dom kommunanställda möjligheten att antingen prioritera renlighetsnivån på sin arbetsplats eller i sin bostad. En extra uppskattad valfrihet så här i jultider.


Förslagsvis bör följande gälla:
- Som kommunanställd ges du möjlighet att välja en lägre nivå av städningen på ditt kontor/din arbetsplats. Denna besparing ska kunna omvandlas till en städcheck att nyttja för hushållsnära tjänster i den egna bostaden.
- Eftersom hushållsnära tjänster är till hälften avdragsgilla i den anställdes självdeklaration kan antalet städtimmar i hemmet räknas upp till det dubbla.
- För att undvika missbruk av Städbidraget bör Miljökontoret genomföra fortlöpande inspektioner på arbetsplatsen och i bostaden.


Städbidragets vinster är bl a;
- Den kommunanställde är utvilad inför helgen och kan prioritera samvaro framför städ.
- En ökad etablering av företag som tillhandahåller hushållsnära tjänster.
- Genererar möjligheter till ökad inflyttning.
- Ett ökat invånarantal i kommunen, vilket leder till ökade statsbidrag och ökade skatteintäkter.
- Fler offentliga arbetstillfällen genom dagis, skola, vård, övrig offentlig sektor.
- Ökad i konsumtion och säkrad tillväxt.
- Lyckligare och mer tillfredsställda medborgare.


Med dessa argument hoppas jag att KommunFullmäktige tillmötesgår denna motion med ett öppet och positivt sinnelag.2008-12-01Husmusen


Veckans häftklammer i fingret

Tilldelas vecka förtionio:

ALLA dom som glömmer att föranmäla extra besök till Kafeterian. Hur tror ni vi överlever en pandemi om det inte finns fika så det räcker? Va? VA?Pimp my chair

Kontorsråttan har en väldigt hög önskan just nu. Och det är att få införskaffa en ny kontorsstol från företaget som utlovar en bra dag på jobbet. Jo jag tackar ja. Inte undra på det när man erbjuder en möbel med det lovande namnet 6000 FreeFloat. Det måste vara den ulimata kontorsstolen. Kontorsstolarnas kontorsstol.

Jag ser framför mig hur Råttan intar stolen och liksom gliiiider bort i en hallucinogen dimma framför Inkorgen och Excel-flikarna. Yeah man... ska snart fixa de... bara floata lite till schyssta...

Enda haken är Råttan nog måste skaffa sig en egen pimp först för att ha råd att själv kunna bekosta denna dyrgrip. Men troligtvis värt det. Helt klart.
 


Lika som bär 8

Om dagens Lika som bär-objekt vet Kontorsråttan inte mycket. Mer än att han är anonym. Och grymt porträttlik Karl Oskar. Grymt.

(Ett klargörande för pedantiska läsare: Rektorer tillhör Skolledningen. Skolledningen tlllhör Kommunledningen. Kommunledningen tillhör Kommunhuset. Jarå.)
Rektorn - Max von Sydow

EFTERLYSNING

(Inskickad)


Kommunhusets egen lilla amatörpoet
skulle vilja träffa någon tvillingsjäl som vet
hur man allra säkrast förför
en ensam stackars administratör.


Svar till: "dujagenfjäderpennaochettstearinljus"

Stilla reflektion

Ny arbetsvecka, ny design på bloggen och...      

....nya vindar som blåser på Kommunhuset.

Kanske är det inbillning. Kanske är det önsketänkande. Men Kontorsråttan nosar en annorlunda atmosfär på kära Arbetsplatsen så här ett par månader sedan tillkomsten av Kommunhusbloggen. Råttor från olika avdelningar samspråkar på ett öppnare sätt än tidigare, det skämtas från de mest oväntade håll och ibland ibland blåser en bris av ny samhörighet genom Kommunhusets kafeteria.

Kanske har Kontorsråttan fel. Kanske har Kontorsråttan bara drabbats av den klassiska rampljushybrisen.

Men det faktum att så många av oss Råttor var Fredagförtjusande, värmde ett litet tickande Kontorsråttehjärta djupt och innerligt. Tack. Allra ödmjukaste tack.RSS 2.0