Lika som bär 10

När Kommunens 1:e vice ordförande besöker Kommunhuset infinner det sig en känsla av exclusivitet och det där lilla extra. Som om allt är möjligt att ordna. Oavsett om vår vice befinner sig i Kommunstyrelsen eller på Extrainsatt Budgetmöte är din beställning bara några knapptryckningar bort på mobiltelefonen. Alltid till din tjänst den där Ken.

Finns han verkligen på riktigt undrar Kontorsråttan. Eller bara i fantasin? Det sägs att han planerar att trappa ned i sina politiska åtaganden. Undrar hur ofta vi får se honom då i Kommunhuset? Tja, med lite tur kanske lagom till sommarsemestern. Snyft snyft.
Favoritgosedjur: Nallen


1:e vice ordförande - Ken

Kommentarer
Postat av: dimman

det var en bra liknelse. Det är klart att han inte har tid att vara politiker, han ska ju börja jobba nu.Med sitt eget. Inga konkurser i sikte????? Bara kommunens kanske.....

2008-12-15 @ 07:05:06
Postat av: Super duper autonom

Det där är väl den där killen som ska införa trevligt bemötande, tillgänglighet och kundfokus inom kommunhuset. Undrar hur tillgänglig han är själv? Brukar aldrig hälsa. Kanske det beror på att han inte vet hur han ska bemöta vanligt folk. Kanske egentligen en snäll och trevlig människa innerst inne. Fast jag känner ju inte karln.

2008-12-15 @ 09:05:13
Postat av: svartråttan

ja, vad ska man säga. har funderat på vad som skrivits. Jag tror inte det är lätt att komma ihåg alla gånger att man är offentlig. Att det förväntas att man ska heja hit och dit. Varför ska man heja på alla? är det för att vara trevlig och i slutändan få röster eller vad är det folk förväntar sig?

2008-12-15 @ 12:46:50
Postat av: Rosa pantern

Man behöver inte vara en offentlig person för att orka öppna truten och säja hej när man möter någon i huset. Det hör till vanligt folkvett. Det är det folk förväntar sig svartråttan!

2008-12-15 @ 13:00:00
Postat av: svartråttan

Om alla skulle gå och säga hej till alla i tid och otid bara för att det räknas som folkvett skulle det bli jobbigt i längden och ett väldigt hejande hit och dit. Och skulle man verkligen uppfatta en person som hejar åt allt och alla som enbart trevlig? skulle man inte också fundera på om personen tror att den är något.... Men om du Rosa pantern tycker det ska vara så, är det bara att fortsätta att va trevlig och heja till alla. Det är upp till dig.

2008-12-15 @ 15:20:25
Postat av: Inga

Det råder en viss förvirring i denna fråga om man ska hälsa eller inte. Jag har full förståelse om att det är otroligt svårt att anpassa sig till nya miljöer och okända sammanhang. Det finns en oskriven kod på alla arbetsplatser. Jag föreslår därför att det utarbetas en kommunal handbok som reglerar de interna förehavandena. Denna bok ska ange hur man bör gestikulera, tillåtna kroppsrörelser och rimlig ögonkontakt. Det är av stor vikt att reglerna blir exakta och att inget ska kunna misstolkas. Handboken ska ange tid för hälsning, ögonvinkel, hur länge man får ha ögonkontakt samt vilken vinkel det ska vara mellan kroppsdelarna vid hälsning.Ett annat alternativ är att själv välja när man vill hälsa. Då behövs ingen handbok.

2008-12-15 @ 15:51:16
Postat av: Rusty Rat

Egentligen är nog Ken en antihejare. Man kan också säga att han både är en hejare och inte en hejare. Det beror på vilket perspektiv man väljer. Mitt råd är att inte försöka förstå. Bara acceptera att våra mänskliga hjärnor helt enkelt inte är kapabla att förstå varandra.

2008-12-15 @ 16:03:52
Postat av: tEll

Med korrigeringen: När Kommunens 1:e vice ordförande besöker Kommunhuset infinner det sig en känsla av exclusiv okunskap och främlingsskap!

Det där lilla extra saknas fullständigt, det är som ett kallras som kommer smygande.

Som om inget är möjligt att ordna.

Oavsett om vår vice befinner sig i Kommunstyrelsen eller på extrainsatt Budgetmöte gäller ovanstående.

Aldrig till din tjänst den där Ken.Finns han verkligen på riktigt undrar Kontorsråttan. Eller bara i fantasin? Det sägs att han planerar att trappa ned i sina politiska åtaganden. Undrar hur ofta vi får se honom då i Kommunhuset? Tja, med lite tur kanske lagom till sommarsemestern. Snyft snyft.

Favoritgosedjur: Nallen

2008-12-17 @ 15:17:22
Postat av: Inga

Bra och skarp korrigering tEII! När jag själv tänker på Ken så kan jag inte låta bli att dra vissa paralleller med en klassisk kalkonfilm som heter ”Plan 9 from Outer Space”. Filmen handlar om utomjordingar som invaderar jorden. Den har blivit utnämnde till 1900-talets sämsta film och innehåller en otroligt massa underbara skrattretande tabbar. Det är då jag kommer att tänka på Ken (min sjuka hjärna fungerar så). Kommunledningen kanske kan instifta ett nytt stipendium . Devisen i stipendiet kan utgå från ordspråket: ”Upp som en sol ner som en pannkaka. Grattis Ken - du är den självklara vinnaren!

2008-12-17 @ 21:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0